Mitt livs lyckligaste minuter

Herregud. Jag lyckades. Jag gjorde faktiskt det.
De där fem minutrarna kan ha varit mitt livs lyckligaste.

Snälla förkylningsregering, hav förbarmande!

Idag är dagen K. Dagen Konsert. Jag ber till förkylningsregeringen att min hals ska klara sig till kvällen. Sedan kan jag ligga däckad till den femtonde, det är nemas problemas. Bara jag klarar mig fram till tio över sju, ungefär.
Jag är så sjukt trött, och jobbigt nog får jag skylla mig själv. Jag hatar att Skylla mig själv. Jag måste nog lämna tillbaka mina läsglasögon och säga att jag hellre klarar mig utan, för min dygnsrytm är alldeles knäpp nu när jag kan läsa hela nätterna utan att få huvudvärk. (Nu har jag huvudvärk hela dagarna istället, på grund av sömnbrist.)

Nu ska jag skriva klart den trestämmiga satsen. Disciplin, Klara. Disciplin. Det är det som är grejen.
(Konsert ikväll! Konsert ikväll! Konsert ikväll!)

Anklagas för att sprida homosexualitet

"Polens BO Ewa Sowinska har bett psykologer om råd för att utröna om Tinky Winky och de andra figurerna i den brittiska barn-tv-serien "Teletubbies" sprider homosexualitet och därför bör förbjudas.
- Jag lade märke till att han bar en handväska, sade Sowinska i en tidningsintervju."
Från
dn.se

Kan vara det dummaste jag har läst i hela mitt ganska långa liv. Ursäkta, men:
  1. Jag tvivlar på att "Teletubbies" är så pass genomtänkt att man medvetet skulle låta någon bryta mot vårt älskade heteronormativa samhälle
  2. Om nu Tinky Winky faktiskt skulle vara gay, var ligger då problemet? Hos den stackars Teletubbyn (som för övrigt är en fiktiv figur, om tant BO vet vad det betyder), som måste sticka ut ur samhället? Hos barnen, som får se en man med handväska? (Hej, tant BO, skynda dig att skicka ut psykologer till Stureplan eller närmaste herrmodemagasin!) Eller kanske hos tant BO själv, som inte riktigt har fattat det här med allas lika värde och rätt till existens


Man kan vara rädd för att sprida vattkoppor och maginfluensa och klamydia. Men den som fullt seriöst tycker att det som sprider homosexualitet bör förbjudas, ska nog ta kontakt med de där psykologerna ändå, för eget bruk. Eller åtminstone ägna sitt sommarlov åt att studera FN:s mänskliga rättigheter.

Norrländsk försommar + Black Fordson

Äntligen lite sommar! Igår gick soldyrkandet till på följande sätt:
Jag gick ut och satte mig i solstolen. Tänkte "Aaah, vad skönt!". Solen gick i moln efter trettio sekunder. Efter en och en halv minut stod jag inte ut med kölden längre. Gick in och smorde mig med Light Tanning Body Lotion.
Men idag var det alltså skönare. Det gick att ligga ute på en filt och läsa om blodgrupper, och jag kunde använda mina älskade Indiska-shorts utan att frysa ihjäl. Hurra!

Sedan kan jag ju rapportera om att jag, mamma, pappa och Fordson (när han framemot kvällen slutligen bestämt sig för att starta) idag har pysslat med något av det lantligaste man kan företa sig: Potatissättning!
Black Fordson är förresten ett läckert goth-namn.

Att slicka på en abborre

"Var fisken god?"
"Nej, den smakade fisk."
"Fy fan."
"Som att slicka på en abborre."
Samtal mellan två killar i Bromangymnasiet korridorer.

En liten justering

För att förtydliga dagens tidigare inlägg:
Jag tror inte att Gud har fixat mitt MVG. Jag tror att jag, Klara Anna Elisabet har fixat det. Jag är bara inte så bra på att tacka mig själv för att jag är så bra. Då tackar jag istället nån annan, och då känns ju Lasse (matteläraren) och Gud närmast till hands. Och Lasse är fånig, så då blir det bara Gud kvar. Fast det är ju också rätt fånigt.

Sedan måste jag bara upplysa världen om att jag idag har gjort någonting extremt hurtbulligt: Jag har (drrrrrr=trumvirvel) sprungit Blodomloppet! Min karriär som pensionär har börjat redan innan jag hunnit fylla arton. Men det var ruskigt roligt, och potatissalladen man fick i fikakorgen var inte av denna värld. Kan någon förklara varför man först skickar ut folk för att springa en halvmil, och sedan proppar i dem en massa gräddbaserad mat?
Najaa. Meinetwegen, som en som jag och Mathilda känner skulle ha sagt i den här situationen. För så säger man i Tyskland.

Till dig igen, Mr. Gud

KladKlara

Eftersom att jag bara begär och begär saker av dig hela tiden, utan att reagera när du faktiskt uppfyller mina önskemål (inte MQ-kjolen, dock, men det kanske var lite väl materialistiskt för din smak, ursäkta i så fall), tycker jag att ett litet Tack så hemskt mycket snällaste Herr Gud-inlägg är på sin plats.
Tack för att du stoppade in den där formeln i mitt huvud, trots att jag egentligen inte borde komma ihåg den.
Tack för att du fick mig att stanna kvar den där extra minuten som behövdes för att jag skulle komma på hur jag skulle lösa den första svåra geometriuppgiften.
Och mest av allt, jättemegatack för att du verkligen hjälpte mig att fixa

Klart MVG på Matte B-nationella!!!

Det var mycket vänligt. Inte för att jag direkt fattar om det var någon mening med att jag missade den där fåniga lilla g-uppgiften, så att jag inte fick full poäng. Men jag ska inte klaga, utan vara enbart glad: TACK FÖR HJÄLPEN!

Om en månad är jag i Tyskland, förresten. Och ursäkta en upprepning av en fjantig larvbild. Jag ville bara visa ungefär hur jag känner mig.

En jobbig lista istället för att förbereda ett löjligt föredrag på världsrekordlarvtemat "Liv och Hälsa"

VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL?
Träffa Iris tror jag, och förkovra mig i hennes Matte B. Gå ut en sväng. Provbabbla lite inför morgondagens muntliga framställning.

ÄR DU SERIÖS?
Det beror på situationen.

VILKEN FÄRG HAR DU PÅ HÅRET?
Äckligt vidrigt snuskful råttfärg. Men jag skulle aldrig fixa att färga det, jag är för feg för sånt.

OCH FRISYREN, HUR SER DEN UT?
Flätor idag, luggen uppsatt.

ÄR DU HOMO, BI ELLER HETEROSEXUELL?
Hittills hetero.

ÄR DU VEGETARIAN?
Nej. Eftersom att min mamma tror att det är ett knep för att äta mindre. Suck. Men jag äter så mycket vegetariskt som möjligt när jag kan välja.

VILKEN ÄR DEN FINASTE BANDTRÖJAN DU HAR?
Jag har tyvärr ingen. Men jag har en Teknik-åttan-, en Barnkanalen-, en Elevriksdagen- och två Elevinflytandekonferensen i Hudiksvall-tröjor.

VEM ÄR SNYGGAST I HELA VÄRLDEN?
Spännisen som gick modell för Team Sportia och hade använt så mycket brun-utan-sol att det såg ut som att han klafsat runt i lera. NOT.

VAD SKA DU GÖRA NÄSTA ÅR?
Gå ut gymnasiet och vara jätterädd för framtiden.

MÄRKESKLÄDER ELLER SECOND HAND?
Inget av dem. Inte märkeskläder eftersom jag är en snåljåp, nästan inget second hand eftersom att det inte finns några bra butiker i Hudik. Så det blir mest H&M.

SOMMARENS HETASTE ACCESOAR?
Sånt kan inte jag alls. Men jag kör på träarmband, för det gillar jag trots att det inte är så hett. Och söta skor.

VAD HÄNDE IGÅR?
Inne i stan och kikade på Elin och några till. Kollade på Träd-Bärtis och ett gäng vackra gymnastpojkar. Det var trevligt.

VAD HÄNDER IMORGON?
Muntlig framställning: Tema "Liv och Hälsa"

DAGENS MUSIK?
Inte mycket, faktiskt. Det har varit rätt tyst. Men jag är lite sugen på Björk idag.

DAGENS KLÄDSEL?
Mycket spännande: Jeans och rödvitrandig tröja.

SENASTE INKÖP?
Lördagsgodis för elva och femtio i går.

VAD GÖR DU OM HELGERNA?
För lite eller för mycket.

SENASTE PROGRAM DU SÅG?
En ovanligt meningslös brittisk dokumentär i går kväll. Om skönhetspreparat och bla bla bla. Jag skulle ha gått och lagt mig egentligen.

VAD BEHÖVER DU MEST NU?
Lite mer lov. Sol. Någon som planterar in ett genialiskt föredrag i min skalle. En pojkvän. Ett liv.

SOVER DU NAKEN?
Nej. Det är obekvämt. Shorts och t-shirt är skönast.

HAR DU NÅGON GUL TRÖJA?
Ja, faktiskt. En t-shirt från Indiska.

ACTIONFILM ELLER KOMEDI?
Komedi... Fast inte "American Pie" och sånt. HasseochTage är en favvo!

BOK ELLER TIDNING?
Både och. Tidning på morgonen och vid slöläsning. Bok annars.

TJOCKHOLMEN ELLER FARMEN?
Nej tack.

ÅNGRAR DU NÅGOT?
Fruktansvärt mycket.

VILL DU FLYTTA UTOMLANDS?
Mjaa. Inte permanent-flytta. Men jag vill gärna bo några år någon annan stans.
I sommar blir en bra uppvärmning (tågbiljetterna har kommit nu!!)

SPELAR DU I NÅGOT BAND?
Nej, men jag spelar ju i skolan. Jazzgruppen är kul.

HAR DU DUSCHAT IDAG?
Ja. Superkort och utan att tvätta håret. Jag är en miljömedveten människa.

HUR LÄNGE KAN DU HÅLLA ANDAN?
Inte så länge i vanliga fall, men jag är grym på att simma under vattnet. Om jag hade någon att tävla mot, skulle jag förmodligen simma tills jag dog.

BRUKAR DU BLI VÅLDSAM NÄR DU ÄR FÖRBANNAD?
Nej, jag klarar inte av fysiskt våld över huvud taget. En gång kastade jag en grej i golvet, och sedan grät jag ett bra tag av skräck för mig själv och vad jag kunde ta mig till. (Värt att tillägga är att jag var sju år då.)Däremot kan jag bli ruskigt arg och ibland säga dumma grejer.

BLIR DU OFTA KÄR?
Nej, inte på riktigt. Men lite småyr blir jag var och varannan dag.

VAD ÄR MENINGEN MED LIVET?
Att leva så pass länge att man hinner föröka sig och föra arten vidare.
(Jag kom ju på den riktiga meningen en gång. Men jag glömde bort den, så därför kör jag på den krasst biologiska.)

KAN DU NAMNET PÅ ALLA DINA KLASSKAMRATER?
Svar ja. Jag är inte helt senildement. Dock känner jag inte alltid igen dem, eftersom att jag går estet och här gäller regeln att every day might be a day of extreme make over.

GILLAR DU DINA LÄRARE?
Mjaoo. Inte alla. Men tillräckligt många för att stå ut med att gå i skolan.

Negerbollar - du blir vad du äter

"Om hönsen äter majs, blir de alldeles gula."
"Ja, men så är det ju. Man tar ju liksom färg av det man äter. Negrer, till exempel, har ätit en massa negerbollar. Det är därför de kallas negrer."

Okända läsare, träd fram!

Jag kikade lite på min statistik idag, och blev förvånad. Inte så att jag precis kan vänta en massa sponsringserbjudanden från höger och vänster (jag är ju varken modellämne eller modebloggare) och en framtid som bloggmiljonär, men det är faktiskt inte bara Elin som besöker mig.
Så nu frågar jag: vilka är ni egentligen som läser här? Lämna ett litet spår efter er, om ni törs. Ni borde få medalj allihop, som orkar läsa om mitt extremt ointressanta liv.

Hörseltest

Idag hade vi nationella i engelska. Hörseltest.
Nej, inte hörförståelse eller nåt, utan just hörseltest. Rätta mig om jag har fel, men varför skulle de annars nödvändigtvis ha med ett dundrande tåg som störde pratet under större delen av provet?
Det nationella provet i Engelska B är sannerligen inte anpassat för musikesteter med sönderspelad hörsel.

vaederpaer_coolboy_63@hotmail.com

KladKlara
Jag ska inte hålla på och larva mig med en massa Mina söta vänner är så söta åhåh jag älskar dem för de är så söta tack mina änglar för att ni är så söta jag älskar er mina söta änglar puzz på alla sötisar puzzpuzz och hjaerta på er alla, eftersom att jag inte gillar sånt, men jag måste bara belysa det faktum att det finns en människa som faktiskt gör det roligt att bo i Hög.
En person som satt med mig inatt fram till kvart i två och tittade på internetklipp där Väder-Pär gör bort sig i direktsändning.
En person som sedan stod i min hall i en halvtimme och hjälpte mig att hitta på flashiga hotmailadresser.
Iris, du är helt enkelt så jävla bra. Vi är tillsammans så ofattbart snuskigt bra.
HIPP HIPP HURRA FÖR ATT FANTASTISKT FOLK VILL UMGÅS MED MIG

Eurovision Song Contest

Japps, det är väl bara att spola alla mina estet-cred-poäng och erkänna att även jag satt bänkad igår framför ESC.
Och ja, jag tycker att vinnaren sjöng bra, och det är verkligen JÄTTEKUL att man som tjej kan vinna fastän man inte ser något vidare ut.
Fast man är kort och tjock och påklädd.
Och fastän man inte har något särkilt spektakulärt dansnummer, utan mest bara står.
Och så är det ju roligt att man kan vinna trots att man har en dötrist låt... eller vänta?
Vad var det det här gick ut på nu då?
En musiktävling, eller en fula ankungen lyckas och alla blir glada-tävling?
Hrmm.

Köra buss utan bromsar

Kan någon hjälpa mig att tolka en dröm jag haft?
Jag gillar egentligen inte drömtydning och sånt, för det hör till sånt där flum som jag kallar magi och inte gillar, men den här drömmen måste betyda någonting:
Under en bussresa på en hal vinterväg, släpper busschauffören plötsligt ratten. Han vägrar att köra något mer, och han tänker inte stanna bussen heller. Han går ifrån förarsätet och bussen rullar obemannad på, full med skolbarn och andra människor. Någon måste köra, men ingen törs ta på sig det, eftersom vägen är hal och bussen svår att manövrera. Men om ingen kör, kommer vi att köra av vägen och slå ihjäl oss.
Till slut sätter jag mig framför ratten. Jag kan varken bromsa eller gasa, och jag vet inte vart vi ska. Det enda jag kan göra, är att ratta och hålla oss på vägen. Det är svårt, för det är halt och ibland gör inte bussen som jag vill. Alla i bussen är helt beroende av att jag lyckas hålla oss kvar. Jag kommer aldrig kunna stanna, och ingen kan hjälpa mig. Jag måste fortsätta att styra.

Nationellt prov i Matematik B

Stort ?
Såhär kände jag mig idag

Och s?h?r i huvudet
Och såhär såg det ut i huvudet

Låt mig få sövas ner och inte vakna förrän någon står framför mig och viftar med ett rättat prov. Att vänta på ett viktigt provresultat är helvetet på jorden. (Ja, jag är alldeles för dramatisk. Nej, det är ingen mening med att jag försöker bättra mig)

Jag kan verkligen inte få nog av Regina Spektor. Synd att jag är för snål för att köpa hennes skivor, och för laglydig för att ladda ner. Jag får nöja mig med Youtube. Följden blir att jag sitter vid datorn alldeles för mycket, bara för att få höra lite till.
Nu ska jag leka lite med pianot.

En pumpbar doft av vår

Kära gode Gud. Jag vet mycket väl att det inte är du som rättar de nationella proven i matte, men du är ju faktiskt god och allsmäktig och allt sånt där. Så därför vänder jag mig nu till dig.
I morgon. Nationella prov i Matte B. Snälla. Det räcker med att du viftar lite med ett finger eller blåser in lite formler i min tomma hjärna. En sån liten ansträngning av dig skulle betyda allt för mig.

Och så kan du ju få skriva det där arret som jag inte hinner göra ikväll. Jag vill läsa igenom matteboken en gång till och sedan gå och lägga mig. Inte skriva stämmor såhär på kvällskvisten.
Jag är ganska duktig på att göra saker i god tid.
Någon gång i livet ska jag lära mig att göra saker i ännu godare tid, så slipper jag sätta min tillit till en gud jag ändå inte tror på.


En sak till. Laleh ska spela på Järnbruket i sommar, och behöver femton ungdomar som är med och sjunger. JAAA!
Då står jag och diskar hos Herr und Frau Gabler i Sydtyskland.

I Hög luktar det vår. Grannbonden Baltzar definierade idag doften på följande sätt:
"Bajs och kiss blandat. Pumpbart."

Stamcellens dag

Stamcellens dag


Bild från
Realtid.se, en mystisk nättidning
Foto: Jan E Carlsson/Prb (Jag är så sjukt rädd för det där med upphovsrätt, men jag har faktiskt ingen möjlighet att ta egna fotografier på en stamcell!)

Idag är stamcellens dag. I alla fall för mig.
I fredags delade nämligen Magnus Naturkunskapslärare ut häften till hela klassen. Kopior på det kapitel i den bok som jag använt som huvudkälla till det specialarbete jag jobbat rätt mycket med, och ska redovisa "senare", enligt Magnus.
Jag: Men va?? Ska alla läsa det här nu, så att de vet allt jag kommer att säga? Det blir ju kul!
Magnus: Öööh... Är det från den här boken? (Konstigt att han inte kunde lista ut det. Jag fick den av honom.)
Jag: (Med min otäckaste elevrådsordförande-stämma) JA. Och nu är det ju värdelöst att jag ska snacka en massa om det här.
Magnus: Öööh... Ja... Men... (Smått paniskt till klassen) Vänta, läs inte de där! (Till mig) Då kan väl du köra din redovisning på måndag, då?
Perfekt. Verkligen perfekt att jag måste hitta något nytt spännande att komma med, ifall nu någon mot förmodan har läst den där texten.
Därför ägnar jag denna söndag åt stamceller.


För övrigt är mitt gothnamn Black Holger, enligt märkliga anvisningar på Isabells bilddagbok. Black + namnet på ett husdjur. Jag har inga husdjur, men min lillasyster har två marsvin som heter Russin och Rally. Eftersom att
  1. Black Russin och Black Rally inte låter så särskilt goth
    och
  2. Jag inte har valt de namnen (hade jag få välja namn på de små kräken hade det såklart blivit Marit och Holger)
så kunde de namnen faktiskt inte räknas. Alltså är mitt goth-namn Black Holger.

Mina blogginlägg spårar ur mer och mer.

Today is a good day

191914-12


Vakna utan täcke i Iris sköna säng, för att Stefan-nånting ringer klockan sju och frågar efter en Anna som inte finns. Åtminstone inte på det här telefonnumret.
Somna om.
Vakna tio av att Julia vrålar att hon måste låna Iris blå träningsväska.
Ligga vaken och prata om allt.
Masa sig upp vid kvart över elva, efter att ha bestämt sig för att det faktiskt är värt besväret att ta sig upp ur det varma för att äta frukost.
Äta i två timmar. Koka nytt te. Sitta och titta.
Cykla hem i pyjamaströja vid halv två-tiden.
Sitta och prata strunt med Martina i ett par timmar till skön musik.

Det är receptet på en bra lördag.

(Jag är egentligen lite rädd för att använda den där hunden. Det är ju inte jag som har ritat den, men den är hott. Och jag laddar aldrig ner musik eller film eller knycker saker överhuvudtaget, så någon gång i livet måste man ha rätt att strunta i hela Copyright-grejen)

Cosmopolitan would love me

Om man har tillbringat en timme i Läskiga Stolen hos Tant Tandregleringsspecialisten.
Om Tant Tandregleringsspecialisten valt att inte ta på sig några handskar, utan gladeligen klämmer sönder ens ansiktet med sina fyramillimeters-naglar.
Om man efteråt svimfärdig går in på toaletten, och när det svarta framför ögonen försvunnit så pass att man kan se sin egen spegelbild, kan konstatera att man ser fullständigt efterbliven ut. Om hela munnen liksom töjts ut, och dess elasticitet fullkomligen förslappats och man dessutom är alldeles röd och söndergnuggad runt hakan och kinderna - vad gör man då?
Jo, man stegar in på H&M's sminkavdelning, kletar fingrarna fulla med make up-tester, sliter med sig en ful t-shirt i storlek XL som man aldrig skulle drömma om att prova, och slinker in i en provhytt. Där gör man sedan upp med sitt yttre, och kommer ut som en ny människa! Är det så man har gjort, så har man lyckats med det svåraste i livet: Att bli en Smart Lady. En sådan där som alla töntveckotidningar uppmanar en att vara.
Igår var dagen då jag föddes.